Basis verkoopgesprek voeren

Online cursus Basis verkoopgesprek voeren

Basis verkoopgesprek voeren | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

In het ingewikkelde proces van het verkoopgesprek komt het hoe langer hoe meer aan op goede communicatie. De meerwaarde van het verkopen in een face-to-face contact wordt beslist door de manier waarop je met je klanten omgaat. Een goed idee misschien om je eigen verkoopstijl voor het eerst of bij herhaling onder de loep te nemen en waar dat nodig is bij te stellen.

Doel van de cursus

De online cursus basis verkoopgesprek helpt je om slimme gesprekstechnieken in het verkoopgesprek in te zetten en daardoor meer omzet te genereren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Toepassen gesprekstechnieken in verkoopgesprek
  • Kennis van de fasen in een verkoopgesprek (ontmoeting, gesprek, afronding)
  • Kennis van diverse soorten verkoopgesprekken
  • Observeren van de klant tijdens het gesprek
  • Toepassen technieken om verkoopgesprek te voeren
  • Analyseren van eigen verkoopstijl
  • Reflecteren op eigen verkoopstijl

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Basiscursus verkoopgesprek voeren' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding 

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit zijn werksituatie te maken krijgt met klanten. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Basiscursus verkoopgesprek voeren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Communicatieopdracht, Leerjournaal, Samenvatting, Tips voor goed verkoopgesprek. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Alles = Verkopen'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Basiscursus verkoopgesprek voeren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!