Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer voor HR

Online cursus Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer voor HR

Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer voor HR | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien dat dit aantal drastisch kan dalen als rouw en verlies op de werkvloer beter bespreekbaar zijn. Daarbij speelt de werkgever en/of de leidinggevende een belangrijke rol. Als je op zoek bent naar deskundige en praktisch opgezette aanwijzingen voor adequate begeleiding, dan zul je veel voordeel halen uit de online training 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer'.

Doel van de cursus

De online cursus 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' geeft inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor een adequate begeleiding op de werkvloer.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van een rouwproces (rouwprofielen, gecompliceerde rouw)
  • Kennis van een stappenplan voor begeleiding
  • Kennis van wet- en regelgeving rondom verzuim rouwverwerking
  • Kennis van begrippen als 'taakinterdependentie' en 'ruimtelijke nabijheid'
  • Contact houden met een medewerker die een ingrijpend verlies verwerkt
  • Weten wat wel of niet te zeggen in contact met een medewerker die een verlies verwerkt

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit een leidinggevende positie te maken krijgt met rouw en verlies onder medewerkers. In het bijzonder preventiemedewerkers, ARBO-medewerkers en HR-professionals. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Stappenplan, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Inzicht in het rouwproces. Aanvullend lesmateriaal: E-boeken 'Rouw en verlies'; 'Rouw en verlies bij kinderen'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!