In 10 stappen een rijker verbonden seksleven

In 10 stappen een rijker verbonden seksleven

Fijne seksualiteit is iets magisch. Het brengt je in een extatische staat, het zorgt ervoor dat gelukshormonen worden aangemaakt en het vergroot je algemene gevoel van welbevinden. Seksualiteit is de bron van ons leven en het is een belangrijke bron van plezier en genot in ons leven. 

Ontdek hoe je, door je blik naar binnen te keren, je seksleven verdiept, verlevendigt en/of verrijkt.

MEER ZOALS DIT

Vind je dit interessant? Klik voor meer op de serie Persoonlijke Ontwikkeling en Gezondheid bij dit boek.

OVER DIT BOEK 

Fijne seksualiteit is iets magisch. Het brengt je in een extatische staat, het zorgt ervoor dat gelukshormonen worden aangemaakt en het vergroot je algemene gevoel van welbevinden. Seksualiteit is de bron van ons leven en het is een belangrijke bron van plezier en genot in ons leven. 

Als je dit leest, dan heb je hoogstwaarschijnlijk interesse om je seksleven te verdiepen, te verlevendigen en/of te verrijken. Ergens in jou huist een weten (of een nieuwsgierigheid) dat er MEER moet zijn, of iets ANDERS moet zijn dan hoe je seks en seksualiteit nu beleeft en ervaart. Je voelt een verlangen, maar je weet niet hoe of wat. 

Mogelijk was er een tijd waarin jij en je partner verliefd waren, de vonken er vanaf vlogen en jullie niet van elkaar konden afblijven. Wanneer de relatie langer duurt en/of als er kinderen komen, krijgt seksualiteit nog weleens een te lage prioriteit. De seks is mogelijk ingedut of wordt ervaren als iets wat ‘er nu eenmaal bij hoort’. 

De seksualiteit zoals hij in het begin van de relatie was, werkt mogelijk niet meer zoals eerst. Na verloop van tijd kan het voelen alsof de seksualiteit ‘op’ is, alsof het er niet meer is in jou of tussen jullie, of er ontstaan verschillen in verlangens en behoeftes. Vaak wordt er dan buiten ons gekeken naar externe ‘oplossingen’ en prikkels om onszelf en ons seksleven weer nieuw leven in te blazen en spannender te maken. Denk aan andere standjes, naar een parenclub gaan, triootjes, second love, vreemdgaan of op andere manieren nieuwe spanning zoeken. 

Misschien heb je verschillende relaties gehad, en loop je elke keer tegen dezelfde issues aan rondom seksualiteit. Misschien ben je (bijna) op het punt van acceptatie dat het ‘is zoals het is’, of je hebt het idee dat seksualiteit ‘gewoon niet jouw ding is’. Wat het ook is, het is niet goed of fout, maar anders. De sleutel tot een rijker verbonden seksleven ligt niet buiten jezelf, maar in jezelf. 

Ik wil je uitnodigen om je blik naar binnen te keren. Om werkelijk te gaan voelen en ontdekken in jou. Dat vraagt om nieuwsgierigheid, en een open blik. Want het is ons denken, onze innerlijke programmering en onze onwetendheid die ons seksleven begrenst, klein of ‘saai’ maakt. Het gaat over jouw binnenwereld expanderen. 

De oefeningen, voorbeelden en tips in dit boek zorgen ervoor dat jij je erkend voelt in de vragen waarmee je rondloopt. Ze zetten je aan tot verandering, zodat je ervaart dat jij alle tools in handen hebt om jouw seksleven te verrijken en je intieme liefdesleven naar ongekende hoogtes te brengen.

INTERESSES

• Seks
• Seksualiteit
• Intimiteit
• Intelligentie
• Opwinding
• Liefde
• Orgasme

COMPETENTIES

seks;seksualiteit;intimiteit;intelligentie;opwinding;liefde;orgasme