DISC Persoonlijkheidstest professioneel

Professional DISC persoonlijkheidstest

Professional DISC persoonlijkheidstest | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl en je persoonlijke drijfveren. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen worden uitgebreid beschreven. Zowel een hoge als lage score op elk van de 4 stijlen vertelt je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties.  De communicatiestijlen die worden gerapporteerd zijn afgeleid van de DISC methode. DISC staat voor 4 communicatiestijlen: 

D = Dominant | I = Invloed | S = Stabiliteit | C = Conformiteit

  • Dominant? = Ga jij uitdagingen aan en ben jij een winnaar?
  • Invloed? = Hoe graag wil jij anderen overtuigen en beïnvloeden?
  • Stabiliteit? = Ondersteun jij graag anderen om de relatie goed te houden?
  • Conformiteit? = Ben jij precies en nauwkeurig om zo moeilijkheden te voorkomen?

Doel van de cursus

Je kunt je test uitstekend gebruiken in je (online) CV. Daarnaast biedt de uitkomst je een instrument om goede keuzes te maken in je verdere persoonlijke ontwikkeling. Goed leiderschap begint bij jezelf! 

Wat kan of ken je na de cursus

De professionele DISC persoonlijkheidstest van Studdy geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl en je persoonlijke drijfveren. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen worden uitgebreid beschreven. Zowel een hoge als lage score op elk van de 4 stijlen vertelt je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties.

Duur en studiebelasting

De test duurt ongeveer 2 uur. Opvolgend aan de uitslag van je test word er persoonlijk aanvullend lesmateriaal voorgesteld. Je vind dit materiaal op de laatste pagina van je rapport. De extra studiebelasting van dit aanvullend lesmateriaal bedraagt 8 uur of meer. 

Doelgroep en vooropleiding

Iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn/ haar gedragstijlen en persoonlijkheidskenmerken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het invullen van de test krijg je een beter inzicht in je gedragstijlen en persoonlijkheid en ga je beter herkennen hoe en waarom je reageert op specifieke situaties. Met het aanvullend studiemateriaal leer je hoe je valkuilen kunt vermijden en leer je beter samen te werken in een groep.

Lesmaterialen

DISC persoonlijkheids assesments, diverse additionele e-learnings en audioboeken.

Opbouw van de cursus

Deze test is opgebouwd uit een DISC persoonlijkheidstest met een uitgebreide rapportage. Na het afronden van de test is er aanvullend materiaal om je verder te verdiepen in de theorie en deze toe te passen in de specifieke situatie van de deelnemer.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een test en meerdere e-learnings en audioboeken. 

Toetsing

De DISC test geeft een uitgebreid raport. 

Certificaat

Na afronden van de DISC test ontvang je een uitgebreid raport met persoonlijkheidskenmerken van de deelnemer. 

Omgevingsbewustzijn
Zelfinzicht